Köln Mektupları

200,00

30 yıl insan ömründe kısa bir zaman değildir. 1979’dan 2009’a kadar aralıksız Köln’de yaşadım. Ardından Türkiye’ye döndüm ancak irtibatım hep devam etti. Giderek arası açılan ziyaretlerim epeyce sürdü. Ömrünüzün büyük bölümünü geçirdiğiniz yere ve orada yaşayanlara karşı ister istemez bir bağlılığınız, bir muhabbetiniz, bir borcunuz oluyor. Bu kitap bunların sonucunda yazıldı.

Köln Mektupları, ne bir hatırat ne bir akademik araştırma kitabı ne de gezi kitabıdır. Ama yazım şekli olarak her üçüne de girebilecek yazılardan oluşmaktadır. Umarız değerli okuyucularımız yadırgamayacaktır.

Okuyucunun aklınıza bir takım soruların gelmesi ve başkalarınca benzer başka çalışmalara önayak olması, cesaret vermesi en büyük dileğimizdir. Köln yanında Almanya ve Almanya’daki Türkler hakkında bazı bilgilerin, bazı gerçeklerin ortaya konması yanında kitabın mühim gayelerinden birisi, 60 yıldır yaşamakta olduğumuz bu ülkede ne yazık ki daha çok az mesafe aldığımızı düşündüğüm hukuki, siyasi, ekonomik, kültürel hakları teminat alınmış şekilde ‘barış ve huzur içerisinde birarada yaşama’ hedefine ulaşmaya katkı sağlamaktır.

Kategoriler:
Köln Mektupları